Deix un parell de power-points sobre la Primera Guerra Mundial o Gran Guerra. El primer ppt és el més complet que he trobat. Bona estructura, esquemes molt elaborats i nombroses fotografies. Presenta diferents mapes de qualitat variada; però n'hi ha un particularment interessant sobre la realitat europea abans del conflicte. Tal vegada, en alguns apartats la informació sigui massa extensa. El segon ppt, tal vota, sigui més fàcil d'entendre. Bona tasca!
Deix un power-point amb aquesta temàtica que em sembla bastant bè estructurat (definició, causes, tipus de colònies, conseqüències) amb una informació precisa i amb alguns mapes. Alguns termes no els hem estudiat (trend?) i quan està xerrant de les causes fica una diapositiva sobre conseqüències científiques, però el treball és prou interessant.
Aquí teniu les fotografies comentades a classe i alguna més.
1. Primera vez. Alberto Garcia Alix.
2. Ventana indiscreta. Roy Norman.
3.Invisible. Jeff Wall.
He trobat aquest power-point que crec us ajudarà a estudiar aquest període. De vegades es massa detallista i ocupa més temps i esdeveniments que el que ens interessa ara, però el trob força complet.
Consigna anarquista per excel·lència, és també el títol d'una de les pel·lícules més aconseguides sobre la Guerra Civil espanyola. Està dirigida per Kean Loach, director britànic hereu de la corrent Social Realism i caracteritzat per un cinema de caire polític i de profunda crítica social. La peli s'inspira, en bona part, a l'experiència de l'escriptor George Orwell reflectida al seu llibre Homenatge a Catalunya. Narra les vicissituds d'un antifeixista britànic allistat a les brigades internacionals a través del POUM i que des de Catalunya lluita al front d'Aragò, participa del procés de col·lectivització revolucionaria de la propietat i pateix les rivalitats entre els mateixos republicans. Varen veure a classe un fragment de l'assemblea popular que pretenia iniciar un procés de col·lectivització a un poble aragonès. El debat és força interessant; predominen plantejaments anarquistes però es veuen moltes altres tendències ideològiques i postures personals. La seqüència sencera s'ha de veure en un parell de vídeos (estan fragmentats) i el el primer, surt al final.
Concepte popularitzat pels historiadors britànics (particularment Hobsbawn) per referir-se de manera conjunta la revolució industrial -de caràcter econòmic-social i amb base a Anglaterra- i a les revolucions burgeses (i en particular, la francesa de 1789) -de caràcter polític-social i amb epicentre a França-. Totes dues interactuen i produeixen un conjunt de canvis a tots els ámbits que canvien radicalment la societat europea entre els segles XVIII i XIX. Aqui deix un video explicatiu del procés procedent del portal histotube, recentment comentat a classe per un company. Pensau que urgeix consolidar allò aprés durant el poder trimestre per poder avançar a l'aprenentatge de nous conceptes i procediments.
Deix la referència d'una entrada d'un altre bloc didàctic, per a que consulteu un parell d'esquemes sobre la segona revolució industrial i les seves conseqüències: http://historiacontemporanea-tomperez.blogspot.com/2008/02/la-segunda-revolucin-industrial.html