El passat 9 de novembre al pati interior de l'institut (JOAN MARIA THOMÀS) els alumnes de l'assignatura d'Arts Escèniques de 2n de Batxiller varen representar una performance de protesta contra la previsible desaparició d'aquesta assignatura i tota la línea de batxillerat que ells estan cursant. Això és el que preveu la nova llei d'educació (LOMCE) sense que hi hagi hagut cap explicació per part del lMinisteri d'Educació, just després de només tres anys de desenvolupament d'aquests estudis. Malhauradament aquesta amputació de l'oferta educativa del Batxillerat a molt de centres, no ha vingut tota sola, sinó acompanyada de tota una merma significativa d'hores lectives i assignatures relacionades amb els ensenyaments artístiques i musicals en primer terme i després de moltes altres àrees (filosofia, tecnologia, etc.). Sembla que només queda el dret a la protesta democràtica, participativa i, en aquest cas, creativa.
Un FORT APLAUDIMENT A TOTS ELS PARTICIPANTS!!!
Nota: a una propera entrada vindran les fotos.
BLOC EDUCATIU. CIÈNCIES SOCIALS. CULTURA AUDIOVISUAL. TEATRE. ART. EL CAMPO DE TENIS. ACTION-REACTION-SYNTHESIS. SAPERE AUDE. WORK IN PROGRESS...
diumenge, 25 de novembre del 2012
COS I MOVIMENT 1
El treball sobre el
cos (signes mímics i gestuals) i el moviment de l'actor (signes paroxèmics) ja
sigui com element expressiu, coreogràfic o de necessitats d'un muntatge no és
exclusiu del teatre de gest, malgrat que en puguin ser elements cabdals
d’aquest tipus de teatre. L’actor no pot prescindir del seu cos, per tant, és
el seu instrument, tant important com la veu (i tots els signes que comporta) i
ha de formar part del seu entrenament actoral. Així ho entenen els plans d’estudis de les diferents escoles d’art dramàtic. En alguns d’aquests
programes a les especialitats de teatre textual, s’incorporen elements d’expressió
corporal, dansa o, per exemple, treball amb màscara (seguint les pautes
proposades pel mestre francès Jacques Lecoq) precisament per completar la
formació corporal i gestual dels futurs actors, diguem-ne, de teatre “de text”.´
Fragment d'un espectacle de la companyia de Philippe Genty. Atenció als gestos dels actors i als seus moviments sobre l'escenari: senzillesa, coordinació, eficàcia, espectacularitat. Això és una coreografia! Sembla senzilla, però requereix un entrenament molt intens, primer de cada actor sobre si mateix (el seu control del cos, l'equilibri, l'expressió) deprés de la coordinació entre tots els actors a partir de la música.
2 fragments de l'espectacle Slastic, de la companyía catalana Tricicle. Vellesa, infantesa. Observació, selecció de gestos i moviments, imitació, depuració, caricaturització: creació.
Etiquetes de comentaris:
ARTS ESCÈNIQUES,
TALLER DE TEATRE
Subscriure's a:
Missatges (Atom)