dilluns, 12 de gener del 2015

TALLERS I PARADETA SOBRE COMERÇ JUST

                             

El passat 15 de desembre es va organitzar una activitat didàctica sobre el Comerç Just, adreçada als alumnes de 3r d’ESO, que es va acompanyar d’una paradeta de productes d’aquest tipus de comerç al hall de l’institut, durant el primer pati. L’activitat va ser gestionada per l’associació S’Altra Senalla i en concret, pel responsable d’activitats educatives en Carles Valentí.  A través un taller d’una hora de durada, amb diferents materials audiovisuals  es va tractar d’informar de les característiques del comerç just i, principalment, de reflexionar  sobre el tipus de consum que fem i conscienciar-ne sobre l’anomenat comerç responsable.

A la paradeta, alumnes i professors varen poder adquirir tot un ventall de productes que anaven des de xocolata i cafè fins a joguines i productes cosmètics.

Característiques del Comerç Just.

La filosofia del comerç just resideix en pagar un preu “just” als productors locals –siguin agraris o artesà-industrials. “ Just” és un concepte relatiu i poden entrar diferents variables (nivell de renda, inversió realitzada, etc.) que no tenen en compte les grans empreses multinacionals. Les empreses i associacions que participen d’aquest concepte defensen i garanteixen els següents aspectes: pagar un sou digne als treballadors, no discriminar les dones, no tolerar l’explotació infantil, ser respectuoses amb el medi ambient,  organitzar-se de manera democràtica, mantenir relacions a llarg termini o respectar la identitat cultural dels productors entre altres coses.

A que val la pena pagar un cèntims més per una tassa de cafè just?

Més informació: www.comerciojusto.org
http://www.saltrasenalla.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada