dimecres, 22 de maig del 2019

MERCAT DE BESCANVI DE ROBA


                                                        
Dins el conjunt d’activitats que es varen fer durant la Diada de l’IES JM Llompart, el passat 17 de maig, la Comissió de Medi Ambient va proposar fer un Mercat de bescanvi de roba.


La idea era contribuir a la presa de consciència sobre diversos aspectes sobre la roba que empram habitualment, com ara:  d’on procedeix?  (Quins països? Els de la marca o els de l’etiqueta?),  com es produeix i amb quins materials (Amb quines condicions de feina? Respectant els Drets Humans?) , amb quin impacte sobre el medi ambient,  quines possibilitats n’hi ha de perllongar la vida de la roba?. Plantejaments tots ells que es relacionen amb el concepte de "COMERÇ JUST"

                                           

Es va demanar els alumnes un parell de dies abans, que duguessin peces de roba de casa que ja no els interessassin per bescanviar-les per altres. Per cada peça es donava un tiquet on s’apuntava el país d’origen i el material. Amb aquest tiquet podrien adquirir una altra peça el dia del mercadet. Acte simple de reutilització que allarga la vida de la roba considerablement.

                                              
A més del procés d’elaboració de cartells explicatius, es va penjar un mapa mut on s’anirien aferrant els tiquets que recollien on la procedència de la roba... i oh, sorpresa! la gran majoria procedia del sud-est asiàtic, concretament Bangladesh, Índia, Paquistan per una banda, i per altra del Magreb, particularment el Marroc.

                                       

A més d’això es va oferir un petit taller per convertir una camiseta en una borsa bandolera.
En resum, una activitat que va comptar amb un important èxit de públic, però que sens dubte, val la pena seguir desenvolupant amb més continuïtat.

                                         

La iniciativa va partir de la professora  Lina Ponsell, coordinadora de la comissió, i va comptar amb  el suport d’altres professors de la comissió com ara na Margalida González o un servidor… i de diversos alumnes de 1r de batxillerat científic entre els que varen destacar per la seva feina en organització, etiquetat, classificació i atenció al públic,  Aina Cortés, Alejandra Gómez, Silvia Lupiáñez, Marina Vich i Xisca Castelló.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada