dissabte, 24 de setembre del 2022

BENVINGUTS AL CURS 2022-2023


Començam un nou curs, ple de noves intencions i bons propòsits, que mai sabrem si podrem materialitzar. Sembla que els efectes de la pandèmia ja s'han superat i ara toca lidiar amb la implantació de la LOMLOE. Les presses per implantar la nova llei -aquest any als cursos senars- ha provocat que el curs comenci sense instruccions d'avaluació, amb editorials que no han pogut imprimir els seus materials i una incertesa generalitzada entre el professorat sobre com ha de fer les coses. També produeix cert neguit el fet de realitzar tants d'esforços i canvis una vegada més, quan en un possible canvi de color polític, tot es paralitzi i es faci una nova proposta. En fi, així seguirem, amb responsabilitat i professionalitat.

Aquest curs incorporam noves assignatures com ara la Geografia i Història de 1r d'ESO i el Treball de Recerca de 1r de Batxiller.  Amb la qual cosa, intentarem incorporar entrades relacionades, sense descuidar la Geografia de 2n de Batxiller i tot allò vinculat a la biblioteca del centre i el Pla lector (PLEC).

Com ja vàrem comentar el curs passat, també tindran presència entrades vinculades a l'anàlisi i comentari de llibres, pel·lícules, sèries o elements multimèdia amb evident connexió (i interès) amb les nostres assignatures o el món educatiu en general.

La funció del bloc és proporcionar material complementari i de suport a les diferents matèries, això com de visualització de les activitats educatives realitzades en cadascuna d'elles, i per últim, de proposta de materials de caràcter reflexiu o crític.

Esperam que la freqüència de les publicacions sigui major que en altres cursos, i contribueixin en alguna mesura, a reflectir la realitat del procés d'aprenentatge des d'una perspectiva de pedagogia activa (acció-reflexió-acció).

No cal insistir en el fet que es tracta d'un bloc educatiu. Les imatges o vídeos emprats, propis o trets d'internet, tenen aquesta funció. Si en qualque moment, es detecta un ús indegut d'una imatge o de la manca de drets de reproducció, agrairíem, primer, comprensió respecte al context en el qual es reprodueix, i naturalment, una presa de contacte amb nosaltres, per si cal retirar qualque contingut o fer els aclariments corresponents.

Endavant les atxes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada