dijous, 10 de gener del 2013

ART ROMÀNIC

Deix dos power-points molt complets sobre l'Art Romànic, del professor Salvador Vila Esteve. Us record que es tracta d'un material complementari i que el contingut teòric bàsic és el del llibre de text, més la informació aportada a les classes a través del desenvolupament de l'esquema i les respostes a les vostres preguntes. A l'Edmodo teniu l'esquema del tema i el pdf dels altres arts de l'Alta Edat Mitjana.



Tema 4. L'art Romànic(b): escultura i pintura. from salvavila

Aquí teniu també un petit video que realitza una visita virtual al monestir de Cluny III


dimarts, 8 de gener del 2013

ACCIONS DE LA COMUNITAT EDUCATIVA 2: JO CONEC LA MEVA HERÈNCIA, I TU?



El passat 12 del XII de 2012, a les 12,00 hres., com a preludi de la catàstrofe anunciada, els diferents docents  de Llatí i Grec dels instituts de tot l'Estat van organitzar una sèrie d'accions reivindicatives de les seves assignatures. davant l'amenaça de desaparició, en cas d'aprovació de la famosa llei Wert (LOMQE). Una d'elles, la més seguida, es va titular JO CONEC LA MEVA HERÈNCIA, I TU?. Consistia una lectura dramatitzada d'un text - Diàleg amb les muses- on es recollien aportacions, pensaments, fragments de poemes, etc. de diferents personatges cèlebres del món clàssic (Homer, Eurípides, Aristòtil, Pitàgores, Virgili, Horaci...) amb la fi de fer reflexionar sobre l’enorme llegat d’aquest món a la nostra cultura i la importància de conèixer-lo. En alguns casos es van projectar imatges il·lustratives com a fons, en altres es va enregistrar en vídeo, es van fer power-points, petites obres de teatre, performances, etc. Alguns d’aquests materials els podeu veure a You tube si escriviu la frase de l’acció.



A l’IES Joan Maria Thomàs, la professora Maria Ginard va realitzar la seva proposta amb alumnes de segon i primer de Batxillerat de llatí i grec. Les imatges d’un power point es veien a les camisetes dels estudiants mentre recitaven el seu text. Es va enregistrar en vídeo. Deix un parell de fotos testimonials. Ànim companys, la lluïta continua!





divendres, 4 de gener del 2013

MONÒLEG 4

Continuam la sèrie amb monòlegs que són  petites -o no- obres teatrals tancades en si mateixes, un subgènere, com el conte en la narrativa, vaja. Aleshores un espectacle es composa  de diverses peces d'un mateix intèrpret o de varis. Normalment el monòleg és de caire humorístic, i l'ntèrpret imita la veu de diversos personatges, fa ús freqüent d'onomatopeies i signes mímics i gestuals, i respeta amb pauses les rialles del públic.
Malgrat que hi ha una certa moda a l'actualitat per la reproducció del format nordamericà amplificat per l'efecte televisió (el model Club de la Comèdia o Paramount Channel, per exemple) aqui sempre ha existit una certa tradició pròpia, que combina l'observació satírica de la realitat -Rubianes, p.e.- amb certes dosis de surrealisme -Gila.
La mateixa televisió propicia aquest format unes vegades amb programes específics, com hem comentat, i d'altres als espais d'entreteniment o els magacines d'actualitat, bé propiciats pels presentadors -Buenafuente- o entre números musicals, entrevistes...


Dani Rovira


Dani Mateo


Andreu Buenafuente


Pepe Rubianes


Gila

dimarts, 1 de gener del 2013

LANDFILL HARMONIC

Val la pena veure aquest vídeo si teniu 10 minuts. Pobresa, imaginació, esforç, MÚSICA, creativitat, esperança. Bon profit!




FOTOGRAFIES AMB MÒBIL

Les càmeres dels mòbils han evolucionat a una velocitat semblant a la mateixa tecnologia dels mòbils. De càmeres de poc més d'un megapíxel de fa uns anys, s'ha passat en poc temps als cinc megapíxels en la majoria dels smartphones de gamma mitja, i entre vuit i dotze en els de gamma alta. El record l'aconseguit el Nokia 808 Pure View amb una càmera de 41 megapíxels. (http://www.tuexpertomovil.com/2012/04/05/como-elegir-telefono-los-moviles-con-las-mejores-camaras/)
Però l'evolució no afecta únicament al nombre de píxels, sinó també a l'òptica, la velocitat de dispar, el tipus de flash, el nombre de programes associats o la capacitat de retoc fotogràfic, que s'amplia amb la immensa gamma d'aplicacions i  de programes per manipular, filtrar o emmarcar les fotos, per exemple, a l'abast de qualsevol usuari amb connexió a internet. I naturalment, a la capacitat  de gravar vídeo en qualitats impensables fa uns anys.
L'avantatge del mòbil-càmera radica en les seves petites dimensions i en que sempre el duem amb nosaltres, la qual cosa ens permet captar més fàcilment allò quotidià o inesperat. Com qualsevol càmera s'han de coneixer les seves característiques per aprofitar-les al màxim. I després, com tothom sap, la perícia i habilitat del fotògraf: no per tenir una bona càmera, hom es converteix en un bon fotògraf, és clar.
Deix unes quantes fotos fetes amb mòbil amb càmera de 5 megapíxels. Teniu diferents temàtiques i angulacions. Les primeres fotos estan fetes amb un Sony Ericsson C909 (ja obsolet) i la darrera amb un Samsung Galaxy Ace.