dimarts, 1 de gener del 2013

FOTOGRAFIES AMB MÒBIL

Les càmeres dels mòbils han evolucionat a una velocitat semblant a la mateixa tecnologia dels mòbils. De càmeres de poc més d'un megapíxel de fa uns anys, s'ha passat en poc temps als cinc megapíxels en la majoria dels smartphones de gamma mitja, i entre vuit i dotze en els de gamma alta. El record l'aconseguit el Nokia 808 Pure View amb una càmera de 41 megapíxels. (http://www.tuexpertomovil.com/2012/04/05/como-elegir-telefono-los-moviles-con-las-mejores-camaras/)
Però l'evolució no afecta únicament al nombre de píxels, sinó també a l'òptica, la velocitat de dispar, el tipus de flash, el nombre de programes associats o la capacitat de retoc fotogràfic, que s'amplia amb la immensa gamma d'aplicacions i  de programes per manipular, filtrar o emmarcar les fotos, per exemple, a l'abast de qualsevol usuari amb connexió a internet. I naturalment, a la capacitat  de gravar vídeo en qualitats impensables fa uns anys.
L'avantatge del mòbil-càmera radica en les seves petites dimensions i en que sempre el duem amb nosaltres, la qual cosa ens permet captar més fàcilment allò quotidià o inesperat. Com qualsevol càmera s'han de coneixer les seves característiques per aprofitar-les al màxim. I després, com tothom sap, la perícia i habilitat del fotògraf: no per tenir una bona càmera, hom es converteix en un bon fotògraf, és clar.
Deix unes quantes fotos fetes amb mòbil amb càmera de 5 megapíxels. Teniu diferents temàtiques i angulacions. Les primeres fotos estan fetes amb un Sony Ericsson C909 (ja obsolet) i la darrera amb un Samsung Galaxy Ace.












1 comentari:

  1. El port de s'Estaca és un paradís amagat que val la pena i el riure descobrir. Només estar-hi ja és un plaer que res pot pagar.
    Molt bona instantània.

    ResponElimina