diumenge, 23 de febrer del 2020

LA BIBLIOTECA I LA SETMANA PER L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES


La biblioteca del centre va participar activament en les diferents activitats que es varen organitzar en l’institut durant la setmana  Contra la violència cap a les dones, el passat mes de novembre.


Per una banda, es van organitzar dues exposicions. Una de llibres “Dona, feminisme i violència masclista” on es varen presentar les noves adquisicions de la biblioteca sobre el tema (llibres de  Chimananda Ngozzi, Núria Varela, Melania Mazzucco o Dacia Mariani, entre altres autores) i llibres del fons de la biblioteca entre els quals destacaven els de la Biblioteca de escritoras españolas, de l’Editorial Castalia. Tots els llibres es varen catalogar per l’ocasió i es varen poder treure en préstec una vegada a acabada l’exposició.


La biblioteca també es va emprar com espai expositiu fotogràfic. Es tractava de tota una sèrie de fotografies en blanc i negre, realitzades pels alumnes de l’assignatura Cultura Audiovisual de 1r de Batxillerat H sobre el tema de la violència masclista. L’exposició es va instal·lar sobre una de les parets laterals de la biblioteca per damunt dels ordinadors,  en una disposició força impactant.


Per altra banda, la biblioteca es va emprar com espai escènic per una activitat de Contacontes. Es tractava de la part expositiva d’un treball de recerca realitzat pels alumnes de l’assignatura d’Història de la Música i de la Dansa de 2n de Batxillerat. 



En diferents grups de treball, varen investigar (recerca d’informació, selecció, anàlisi crítica, elaboració d’un treball amb un guió per a la seva representació) des de la biblioteca, sobre tres òperes o musicals en les quals s’exercia qualque tipus de violència contra les dones. Es tractava de Madame Buttefly (G. Puccini), Lucia de Lammermoor (G. Donizetti) i Els Miserables (C-M. Schönberg). I varen presentar un espectacle de contacontes d’aproximadament  uns 40 minuts (entre 10 i 15 minuts per obra) amb narradors, dramatització d’escenes, escenografia bàsica, vestuari, maquillatge i música en directe.  Varen assistir com a públic alumnes de 1r i 3r d’ESO, i gràcies a l’èxit de la seva representació, varen repetir funció a l’endemà per la resta de grups de 1r d’ESO que faltaven.


Esperam que la Biblioteca continuï organitzant activitats que potenciïn el seu tarannà multicultural.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada