diumenge, 16 de febrer del 2020

ESTUDI DE VEGETACIÓ DEL PATI DE L'INSTITUT


Es tracta d'una activitat vinculada a l'assignatura de Geografia de 2n de Batxiller. Es va fer amb els dos grups que la cursen. L'activitat tenia dues parts: 1) visita guiada (pel professor) dels arbres del pati 2) Elaboració d'un treball per parelles en el que hi havien de seleccionar tres espècies d'arbres i dos de matolls del pati, fotografiar-los, identificar-los i fer-ne una breu descripció, i acompanyar-los d'altres cinc fotos de les mateixes espècies trobades en el seu barri, poble o jardí (indicant l'origen de la foto).


El problema era que quan s'explicava el tema de vegetació a la classe, per molt de fotos que veiessin, tractant-se d'un alumnat urbà i que a penes havia sortit de Mallorca, no acabaven d'identificar les espècies predominants de cada paisatge natural. Així que, donat que el pati del nostre institut, tenia gran nombre d'arbres encara que no fossin de totes les àrees, vàrem decidir aprofitar-lo. 


Curiosament, hi havia més arbres de vegetació de ribera, que la que s'empra moltes vegades per enjardinar carrers, places i parcs urbans: àlbers, pollancres, plàtans, freixes, oms, lledoners... Però també algunes mostres d'espècies mediterrànies tant arbòries (alzina) com de matolls pròpis de màquies i garrigues (arbossa, rosmarí, farigola...), o molt comunes del paisatge mallorquí com pins, garrovers, baladres o fins i tot, palmeres. 
Pensam que almanco, varen aprendre distingir un bon nombre de plantes. I sempre és molt atractiu fer-lo en directe que no a través d'una fotografia. 





                                      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada