dimarts, 22 d’octubre del 2019

ACTIVITAT 2: FEIM ESCULTURES COL·LECTIVAMENT



La segona activitat proposada a l’assignatura Fonaments de l’Art I de 1r de Batxillerat
era una feina col·lectiva (4 persones). Cada grup havia de fer una escultura amb paper, celo i tissores, amb les següents característiques: solidesa, estabilitat i suma de parts. A més, s’havia d’elaborar una memòria de la feina feta que deixàs constància del procés de presa de decisions i el títol de l’obra. Disposaven de 20 min. que al final es convertiren en 35 min.
        

Alguns grups es varen posar a discutir tot d'una què fer, altres es varen quedar muts i fins i tot, qualcú va demanar si podia mirar exemples en el mòbil. Ah, la ment en blanc! Els grups que primer començaren la feina varen acabar donant pautes a la resta: el paper es podia doblegar, tallar, amuntegar, aferrar, modelar... es podia passar de fer tires a figures de papiroflèxia o bolles unides pel celo. I a la incertesa li va seguir el frenesí... i quan una escultura semblava acabada, sempre hi havia un detall que afegir.



La veritat és que els resultats varen ser força diversos. Des de figures humanes a estructures geomètriques, d'elements figuratius esquemàtics a instal·lacions de volums informes. I amb un ventall de títols d'un alt grau d'originalitat: NIHILISTA, EL REY SIN REINO, LA CIMA SIN ALAS....




Una altra cosa van ser les memòries. Cada grup tenia un secretari, que era l'encarregat d'escriure-la i de lliurar-la. Idò la seva feina va ser irregular. En alguns casos perque volien també participar al procés creatiu i se'ls oblidava escriure, en altres perquè en el grup no es discutien les pautes a seguir i un dels membres assumia el rol de líder, començava a fer i la resta li seguia i en altres perquè era més fàcil fer-ne tot al final, i no varen enregistrat el procés sinó el resultat.



Les escultures varen servir per explicar les característiques d'aquesta art, i poder desenvolupar l'esquema bàsic d'un comentari escultòric. I d'aquesta forma es va arribar a la teoria a través de la pràctica.





                                 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada