dissabte, 4 de desembre del 2021

POESIA: "YA NI CERRAMOS LOS OJOS"


Relacionat amb el post anterior, he recordat que fa un parell setmanes vaig rebre per WhatsApp un vídeo preciós, en el qual un grup de joves coreografiava  una poesia que s’escoltava amb una veu en off. Vaig indagar una mica i vaig descobrir que la poesia que era del llibre Primero de poesia, de la poeta Patricia Benito (Las Palmas, 1978), la música d'Iñaki Quijano (membre del grup Modestia Aparte) i la coreografia de Freya Bustamante, coreògrafa, ballarina i profesora de dansa argentina, que va realitzar el vídeo amb els seus alumnes (@5678_studio)
Al final del post comentaré algunes coses d’ells i deixaré alguns enllaços i materials.
Respecte al vídeo, crec que el primer que s'ha de fer és gaudir-lo, assaborir-lo, degustar-lo. Després, reflexionar i pensar. Segurament, n'hi hauran de fer-se un parell de visualitzacions.  
Cap a on anam? Com ens situam en el món? Com ens relacionam? Què hem guanyat i perdut amb les noves tecnologies i les xarxes socials? Com expressam les nostres emocions? Com ens hem sentit mentre veiem el vídeo i en acabar de fer-ho?
Algunes preguntes (entre altres moltes) per estructurar de forma individual o grupal, per alterar el seu ordre, i treballar en una tutoria, per exemple. Però és que a més, pot donar més joc per altres coses: poesia, dansa, música, creativitat… Manifestacions artístiques i elements poc (o res) presents en el currículum escolar, però que molts estudiants practiquen de forma individual o en hores extraescolars. Fa pensar.



Sobre na Patricia Benito he trobat aquesta entrevista en el diari La voz de Galicia.
https://www.lavozdegalicia.es/noticia/fugas/2021/05/28/span-langgl-libro-tipica-frase-sale-duchaspan/0003_202105SF28P7991.htm
Ha publicat tres llibres de poesia i té una web pròpia on es poden comanar els llibres i diversos elements de merchandising. La seva presentació en aquesta pàgina és impagable (https://patriciabenito.com/). També disposa de diversos sistemes per contactar amb els seus lectors i un canal en YouTube on es poden trobar més vídeo-poemes.

Respecte a na Feyra Bustamante, comentar que és professora de dansa en Mar del Plata (Argentina), que està present en diverses xarxes socials (@freyabustamante), però que possiblement la via més clara per veure la seva feina sigui el seu canal de YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCljATOEVPj8fVZNNBhJL-3g

Per últim, n’Iñaki Quijano. He trobat menys informació, i quasi tota vinculada a la participació com a teclista en el grup madrileny Modestia aparte, que es va iniciar als anys 80.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada