diumenge, 26 de setembre del 2010

CURS 2010-2011

Benvinguts al segon any de la segona època d’aquest bloc!.

Mantenim el nom, els objectius i el lloc de feina que és l’IES Joan Maria Thomàs. És a dir, com ja varen dir a les altres presentacions, el bloc pretén ser un espai d’intercanvi, obert a tota la comunitat educativa, que intentarà proporcionar recursos, idees i suggeriments que facilitin la tasca educativa, el procés d’ensenyament-aprenentatge. Això si, adreçat particularment a alumnat del nostre centre educatiu i particularment, al de les nostres classes.

El curs passat, degut al mal ús que es va fer per part d’alguns alumnes de l’opció de resposta i comentari de cada entrada, es va tancat aquesta via, limitant clarament la possibilitat d’intercanvi d’opinions i missatges. Aquest curs tornarem de nou a obrir aquesta opció, esperant que es faci un ús més responsable.

També durant el curs 2009-2010 es va a començar a funcionar amb l’entorn MOODLE a l’assignatura de Cultura Audiovisual, amb la qual cosa, molts dels continguts susceptibles de ser publicats al bloc varen passar a la nova eina. Això passarà també ara, el MOODLE amplia cursos i noves aplicacions, però considerant les seves limitacions d’espai i dimensió dels documents, certes informacions i materials (principalment, audiovisuals) es continuaran penjant al bloc.

La temàtica del bloc es centrarà particularment a les Ciències Socials en sentit ampli, i en particular, a les assignatures de Cultura Audiovisual i Història del Món Contemporani, que es cursen a primer de Batxillerat. Sense oblidar mai, tot allò relacionat amb el món de l’art i amb les arts de l’espectacle, matèries que hem impartit en altres anys i centres docents. I per suposat, també tot allò vinculat a l’educació i el compromís ciutadà.

Mantenim com a llengua preferent el català, sense excloure l’ús del castellà quan es consideri convenient o quan els materials, enllaços o notícies així es presentin a la font original.

Com sempre comentem, el bloc està obert a qualsevol tipus de aportacions, suggeriments, correccions i crítiques que contribueixen a la seva millora.

Per acabar, insistir en que la nostra pretensió es fonamentalment educativa, però que si qualcú entén que si en publicar qualque imatge o document audiovisual, hem vulnerat qualque dret de propietat, demanem es posi en contacte amb nosaltres per solucionar el problema.