dimarts, 16 de febrer del 2016

SORTIDA DIDÀCTICA: PALMA GÒTICA I MUSEU MARCH D’ART ESPANYOL CONTEMPORANI

Directament relacionat amb el contingut de l’assignatura i simultàniament al desenvolupament d’aquest tema, des de l’assignatura d’Història de l’Art vàrem organitzar una sortida didàctica per conèixer alguns dels monuments més significatius de la Palma gòtica.


Vàrem començar al carrer de Sant Miquel, just abans de l’església de Santa Margalida (S.XIII-XIV), on es veuen els fonaments de una de les torres de la Porta Pintada, ara sota un edifici modern. Per aquí van entrar les tropes del Rei En Jaume, seguint el recorregut de la després anomenada Síquia Reial, quan van conquerir Madina Mayurca.
Seguint pel carrer de Sant Miquel, vàrem fer dues aturades per explicar la façana de Sant Miquel (S.XIV) i els edificis modernistes de la Plaça del Marqués de Palmer (Can Rei i L’Àguila), abans d’arribar a l’església de Santa Eulàlia (S. XIII-XVI) pel carrer de s’Argenteria.



Des d’aquí varen visitar l’església i claustre de Sant Francesc (S.XIII-XIV) amb el sepulcre de Raimon Llull. Per a la nostra sorpresa ens varen fer pagar entrada, tot i sent un grup escolar.


Després d’un merescut descans a Can Joan de s’Aigo, vàrem continuar el nostre itinerari fins arribar a la Seu (S.XII-XVI), on es va analitzar l’edifici des de dins i des de fora, a més de visitar el Museo Catedralici i les intervencions de Gaudí i de Miquel Barceló.

Per acabar el recorregut, vam introduir com element de contrast una visita guiada a la col·lecció permanent del Museo March d’Art Espanyol Contemporani que va suposar un més que digne colofó a tot un matí d’alta densitat estètica.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada