Com en altres anys l’activitat pràctica corresponent a l’art romà va consistir en elaborar un retrat al mode d'un mosaic; és a dir, en lloc d'emprar tessel·les faríem servir trossos de paper de colors procedent de diaris, revistes o pamflets publicitaris. Es van mirar alguns exemples per internet i l'estètica variaba entre aspecte més retro com de mosaic antic fins a propostes més de l'estic del collage modern.
El procediment consistia en dur-ne una fotocòpia d’un retrat fotogràfic, personal o no, en blanc i negre i anar aferrant els trossets de paper de colors prèviament retallats. A partir d'aquí intervenia la creativitat de cadascú ja que podien jugar amb la forma i dimensió dels retalls de paper, la forma d'aferrar-los al full, la combinació de colors, el grau de naturalisme o d'abstracció, etc.
Com va passar altres vegades, el principal problema va ser l’administració del temps disponible, tot i que es varen haver d'afegir algunes sessions més de les previstes. Malgrat que quasi tothom va dur el material corresponent el primer dia, n'havia molt d'alumnes que els hi costava molt triar-ne un model de retrat o dibuixar-ho, i començar a fer la feina essent conscient de que tenia una durada limitada. També va haver una certa diferència en la forma de treballar de cada grup. Per altra banda, no tothom va entendre el concepte de retrat o la relació entre retrat i mosaic i pràcticament ningú no va treballar sobre una foto seva, d'un amic o d'un familiar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada