diumenge, 22 de març del 2020

BIBLIOTEQUES I LLIBRES EN TEMPS DE CONFINAMENT


Com altres tants serveis durant aquests temps d'estat d'alarma, les biblioteques estan tancades. Possiblement, una gran majoria dels estudiants de secundària només usen les biblioteques com espai on trobar silenci i poder fer feina amb tranquil·litat i sense interrupcions. La biblioteca del nostre institut, Josep Maria Llompart, s'omple en els temps de pati i en període d'exàmens per això. En aquesta situació, cadascú haurà de cercar-se el seu lloc dins ca seva.

Però les biblioteques ofereixen molts d'altres serveis. Entre ells, el principal és el de préstec de llibres tant per a consulta en sala com per endur-se'ls al domicili, per un termini concret prorrogable amb una sèrie de condicions. Això també es fa a la biblioteca del centre. En aquesta situació, que a més coincideix amb la necessitat de fer deures a casa i cercar materials (consulta, lectura, etc.) que no es tenen i que en altres circumstàncies se n'anirien a comprar o a cercar en una biblioteca, s'ha de cercar la informació o la lectura en internet. I una opció realment interessant són les biblioteques digitals i totes aquelles pàgines que ofereixen descàrregues legals de llibres tant en format electrònic (epub, mobi, etc) com en pdf.

La Conselleria d'Educació de les Illes Balears ha posat en marxa ja fa un parell d'anys una biblioteca digital EDUTECA (https://eduteca.biblioescolaib.cat/). Disposa d'un fons de més de tres mil exemplars, destinats principalment al públic infantil i juvenil, i tota una sèrie d'eines per crear clubs de lectura i donar suport als plans lectors dels centres. En el nostre centre molts d'alumnes i professors es varen fer socis el curs passat. Per fer-se soci s'ha d'enviar el correu electrònic al mail de la biblioteca de l'institut (iesllompartbiblioteca@gmail.com), amb el nom i curs de l'alumne (o departament, en cas dels professors). Des de la biblioteca es gestionen les demandes a la Conselleria. Cada usuari rebrà en el seu correu l'alta de soci, la contrasenya i les instruccions a seguir. 

Al costat dret d'aquest bloc es troben també, a la secció de BIBLIOTEQUES, els enllaços a diferents biblioteques digitals, algunes d'elles especialitzades en el món del còmic. Però deix aquí també alguns enllaços d'articles on es poden trobar moltes més i també ofertes d'editorials i llibreries que ofereixen descàrregues gratuïtes en aquest període de confinament.

Salut i llibres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada