dimarts, 17 de març del 2020

LA BIBLIOTECA I EL DIA DE LA CIÈNCIA DE L'IES JM LLOMPART

El 26 de febrer l'IES JM Llompart va celebrar el Dia de la Ciència. Organitzat principalment pels diferents departaments científics del centre va presentar un programa exhaustiu, de matí i horabaixa, compost per 15 tallers, 26 demostracions, 4 exposicions i una xerrada. L'èxit d'organització i de participació va ser total.
 


La Biblioteca del centre va participar modestament en aquest esdeveniment, però va aportar el seu granet d'arena.
Per una banda, es va organitzar una Exposició de Llibres sobre Ciència. Es varen presentar noves adquisicions, particularment còmics, però també llibres de tota mena del fons de la biblioteca: divulgatius, d'activitats i experiments, assaigs, llibres il·lustrats, etc. de diferents disciplines com ara geologia, astronomia, biologia, física, química, matemàtiques, fins i tot de ciència-ficció. La idea era mostrar tota una sèrie de materials a disposició de la comunitat escolar, que normalment es desconeix al quedar dipositat verticalment en un prestatge.





Per altra banda, la Biblioteca va servir de seu per realitzar tres interessants tallers del Departament de Matemàtiques: Taller de Policubs, on es podia aprendre a construir cossos geomètrics tridimensionals, emprant petites peces de plàstic; Taller de Crispetes i Volums, que ensenyava a comparar volum de cossos geomètrics de manera intuïtiva i sense tediosos càlculs matemàtics; i Taller de Compàs d'Arquimedes, que permetia aprendre a dibuixar el·lipses emprant artefactes dissenyats per Arquimedes!
La Biblioteca es va convertir en un veritable laboratori.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada