dimecres, 18 de març del 2020

INFORMACIÓ SOBRE EL BLOC MARÇ 2020

Aquest bloc no va néixer per donar una informació exhaustiva sobre determinats elements del currículum escolar, vinculat a les assignatures que en diferents cursos va realitzant el seu autor. Si no més bé, per complementar l'acció docent (materials, suggeriments, aclariments, etc.) i també recollir totes aquelles experiències educatives que puguin servir com a exemple de dinamització, de transformació, d'Educacció. Això no vol dir, que per una banda, renunci a entrades de contingut més acadèmic o cultural ni que per altra, compleixi sempre els seus objectius o reculli sempre totes les activitats que es fan. A més no hi ha dubte que una de les assignatures pendents és la interactivitat, però... Hem de ser modests i realistes.
Al principi de cada curs, s'explica als estudiants com funciona el bloc, les seves parts, les seves possibilitats d'interacció, etc. i també durant el curs, se'ls avisa cada vegada que es fa una entrada, sobretot, en les que ells (vosaltres) apareixen en les fotos. Ara bé, tenc la impressió de què no s'aprofita la major part de la informació.
Ara en aquests temps de confinament, de teletreball, crec que el bloc pot tornar a convertir-se en una eina aprofitable i valuosa. Així que reprenem una activitat d'explicació dels continguts i estructura del bloc i intentarem fer entrades d'una manera més continua.
A la part central del bloc, on apareix aquest escrit, estan les entrades (posts). La primera entrada és l'última en ser escrita. Desplaçant el cursor cap avall, van apareixent les entrades més antigues. Totes tenen un títol i una etiqueta que les classifica. Totes permeten intervenció per part del lector, però la seva visualització no serà immediata. Paciència.
A la part de la dreta es troben tota una sèrie d'apartats que informen sobre el contingut del bloc, enllaços que es consideren interessants per cada matèria, altres blocs sobre el que es fa un seguiment o simplement suggeriments de pel·lícules, exposicions, notícies de premsa, etc. Tots tenen vincles, si es pitja al damunt amb el ratolí, et condueix a una entrada, una plana web, una notícia, una crítica o el que sigui, depenent del requadre. Aquesta part, de vegades pot ser la més útil i pràctica, ja que facilita un procés de recerca sobre camps concrets, però és el lector el que ha d'obrir la porta.
T'atreveixes? Començam?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada