divendres, 13 de febrer del 2009

BRUNELLESCHI. SANT LLORENÇ.


Planta de creu llatina. Tres naus més capelles laterals. Central doble d’ample que les laterals i coberta plana (cassetons quadrangulars). Laterals cobertes amb voltes vaídes. Volta de canó a les capelles laterals. Absis quadrangular a la capçalera (recte a l’exterior) flanquejat per dos absis a cada costat. S’aprecia l’estructura de la sagristia vella també feta per BRU.
No hi ha cap indicació sobre la coberta del creuer que sembla plana quan en realitat hi ha volta sobre petxines.
Malgrat no surti a aquest plànol, és interessant indicar que al mateix edifici es troba la Biblioteca Laurenziana amb la famosa entrada amb escala de Miquel Àngel, la Sagristia nova i el Panteó dels Médicis amb les conegudes escultures de Miquel Àngel: aurora – crepuscle, dia - nit, Giuliano - Lorenzo.


- Un suggeriment complementari:
Pel·licula: UNA HABITACIÓ AMB VISTES.



1986. Dirigida per J. Ivory. Basada en la novel·la de E.M. Foster.
Èxit de taquilla i crítica.
Molt premiada:
3 Oscar: millor guió adaptat, direcció artística, vestuari.
Globus d’or a la millor actriu secundaria (Maggie Smith)
2 BAFTA millor actriu ( Maggie Smith), millor actriu de repartiment ( Judi Dench)

Una pel·lícula interessant per la seva factura preciosista i com a reflex de la tendència romàntica, pròpia de la burgesia i noblesa britànica, consistent en el viatge d’aprenentatge "vacacional" pel continent europeu, on Itàlia era el destí favorit (l'anomenat continental grand tour). Naturalment, hi apareixen importants monuments de Florència i vistes dels paisatges de la Toscana -i britànics- amb una fotografia impecable (Tony Pierce-Roberts), que emboliquen una apassionada història d’amor, en mig de complexes relacions de classe i del contrast d’identitats culturals.

Nombroses entrades als cercadors.
També hi ha un Blog de cinema amb aquest nom. No confondre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada