dilluns, 26 d’octubre del 2009

CORRECCIÓ ACTIVITAT 5 (IMATGES)

(Cultura audiovisual)
Es tractava de prendre l'esquema dels elements que constitueixen l'alfabet visual + la composició i observar les imatges. Exemples:
1. Format rectangular en vertical on veiem un element equilibrat, en relació a un hipotètic eix de simetria, que destaca per contrast sobre un fons neutre de color negre. Aquest element te una forma irregular a base de línies corbes però de contorn indefinit i recorda una Y. La contraposició figura- fons s'aconsegueix a través de la llum i del color. La figura (fum) presenta un to blavenc amb diferents tonalitats; l'efecte de la llum, les formes corebes, li dona una certa sensació de moviment de direcció ascendent. S'aprecia una textura vaporosa. Malgrat les tonalitats de gamma freda podria transmetre sensualitat i fugacitat. És una fotografia, però el nivell d'iconicitat és escàs: pot deduïr-se que es fum, però el detall i la il·luminació li confereixen un cert grau d'abstracció.
2. Format rectangular en vertical que presenta una composició organitzada amb diagonals en ziga-zaga i verticals, on la profusió d'elements (línies, plànols, colors, lletres, etc.) ofereix un aspecte confús i ambigu. No hi ha contrast, no s'aprecien figures amb relació a un fons ni diferents plànols, els colors són majoritàriament plans i no creen contrast ni sensació de volum a les figures. Tampoc s'aconsegueix la sensació de profunditat. El nivell d'iconicitat és alt, però es juga amb el contrast entre el suposat realisme tridimensional d'una fotografia aèria dels carrers d'una ciutat amb una representació a través d'un dibuix bidimensional, pla com un xip d'ordinador, on de manera detallada es presenten diferents marques i logos d'empreses tecnològiques.
3. Format rectangular horitzontal de ràtio ambigua. Observam un punt de fuga no centralitzat que organitza la perspectiva. Nombroses línees en diagonal que delimiten plànols en angle juntament amb diverses figures que creen una situació un tant confusa i caòtica. Però es distingeixen perfectamente les figures humanes i els objectes del suposat espai que ocupen. Les figures (per aproximació) semblen agrupar-se en dos grups asimètrics. Mirades i línees compositives es dirigeixen cap a l'esquerra concretament a la figura femenina, que pareix el centre d'atenció i que podria ser el punt de partida per entendre una història. Predominen els colors de tonalitats fredes (blau i blanc): llum de neó en mig de la nit?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada